Bæredygtighed

Hos Drømmehave er bæredygtighed et vigtigt element i alt, hvad vi gør.

Med egenimport af natursten sikrer vi altid varerne bliver udvundet på forsvarlig vis og hjemtages på den mindst miljøbelastende måde.

Derudover vælger vi kun samarbejdspartnere, som vi ved står inde for de samme værdier for miljøet, som vi selv gør.

Nedenfor kan du læse mere om følgende...

– Natursten – et bæredygtigt valg
– Genbrug af emballage
– Vi planter 5 træer for hver ordre
– Sælg os dine gamle natursten

Natursten – et bæredygtigt valg

Natursten, som f.ek.s granit og sandsten, er en af jordens ældste råvarer. De mange år undervejs gør det til et byggemateriale, som aldrig vil forgå. Det er altafgørende for den miljøbelastning, f.eks. en belægning, har i produktets levetid.

Jo længere produktet holder i brugsfasen – des mindre belastes miljøet.

Upcycling af natursten
Vi modtager mange brugte brosten og chaussesten, som har en patina, der ikke kan genskabes; Spor fra gamle køretøjer og tusindvis af mennesker, der hver dag har krydset vejen. Små glimt af fortiden, der er med til at skabe et smukt helhedsindtryk.

Stenene sælges igen som de er eller upcycles til nye savede og jetbrændte sten – komfortsten. Helt lavpraktisk saves stenen på den éne side og anvendes, som det var en ny sten. Det giver en utrolig flot, moderne – men historisk belægning.

Genbrug af emballage

Alle vores varer kommer i en eller anden form for emballage – ligesom alle andre produkter. Ofte anvender vi genbrugte paller og tager gerne i mod udbeskadede paller til genbrug.

Vi forsøger så vidt muligt at anvende så lidt emballage, hvorfor det også først beregnes i kurven – både for at spare på unødigt ressourceforbrug, men også for at spare på pladsen under fragt og derved mindre CO2 udslip undervejs til kunden.

Bigbags til genbrug
Vi tager gerne i mod vores kunders tomme bigbags, på vores lagre i henholdsvis Middelfart og København. Bigbags hvor der har været tunge varer i, genbruges ikke af sikkerhedsmæssige årsager, men samles sammen og sendes til genanvendelse ved en samarbejdspartner.

Ønsker du selv at afskaffe dine bigbags, anbefaler vi at aflevere dem ved din lokale genbrugsstation – ofte sørger de også for at materialet sendes til genanvendelse.

Paller og træ til genbrug
Skal du af med en palle eller trækasse, tager vi også gerne i mod dette på vores lagre i Middelfart og København. Ønsker du selv at afskaffe dine paller/trækasser, anbefaler vi at aflevere det ved din lokale genbrugsstation – ofte sørger de også for at materialet sendes til genanvendelse. Vi anbefaler ikke at afbrænde træ eller lignende, da det ofte er behandlet træ.

Ønsker du at returnere dine paller fra IBF, kan du læse mere om det her.

Vi planter 5 træer for hver ordre

Vi drømmer om haver og uderum, hvor man kan være året rundt. Sådan skal det også være i fremtiden. Derfor hjælper vi, hvor vi kan, ved at plante træer i dit navn.

For hver ordre vi modtager, planter vi automatisk 5 træer, i samarbejde med Greenspark. Samtidig er vi med til at bekæmpe ekstrem fattigdom gennem træplantning.

Greenspark | Plastic & Carbon Offset

Sælg os dine gamle natursten – og giv din gamle belægning nyt liv

Natursten forgår aldrig – derfor vil vi gerne købe dine brugte natursten.

Det drejer sig bl.a. om følgende typer og størrelser:

– Brosten, chaussesten og fortovssten
– Bordursten og granittrin
– Granit pullerter
– Kantsten
– Granit fliser

 

Har du en anden belægning eller type natursten, som du ønsker tilbud på, er du selvfølgelig også velkommen til at sende dette.
Vi ønsker ikke at afgive bud på betonsten.